Intrebari frecvente ale clientilor

Intrebari frecvente ale clientilor

1. Cum procedez in cazul in care doresc achizitionarea unui semineu?

Va invitam sa treceti pragul firmei noastre sau sa ne contactati on-line pe www.semineulmeu.ro. Aici veti gasi o gama completa de focare pe care le comercializam, cu detalii tehnice si poze. Oferim consultanta gratuita in showroom sau telefonic.

 

2. Care este pretul mediu al unui semineu? Cat costa in medie placarea unui semineu?

Aceasta intrebare are un raspuns relativ. Pretul depinde de modelul focarului, inaltimea si tipul cosului de fum, dar si de alte detalii tehnice si estetice care depind de preferintele si alegerile clientului.

 

3. In cat timp poate fi efectuat montajul unui semineu?

Montajul unui semineu standard se poate realiza in maxim 2 zile, dar prioritizarea montajelor se face in functie de data la care este preluata o comanda ferma.

 

4. Care este viata medie a unui semineu?

Focarele comercializate de SEMINEE VALDO DEC au o garantie medie 5 ani, in conditiile in care produsele (semineu, termo-semineu, soba, etc.) sunt exploatate in mod corect si cu respectarea regulilor generale de folosire ale acestora.

 

5. In cazul in care se sparge sticla semineului care este procedura de inlocuire a acesteia?

Sticla folosita pentru focarele din oferta noastra este rezistenta la temperaturi de peste 800 de grade. In cazul in care acestea sunt folosite conform instructiunilor nu vor aparea fisuri sau alte probleme. Cu toate acestea, spargerea sticlei din cauza unei lovituri mecanice va cadea in responsabilitatea clientului.

Daca sticla ajunge sparta din cauza transportului sau manipularii ori se sparge din cauza unui viciu din fabricatie, aceasta se inlocuieste in garantie, fara cost suplimentar.

 

6. De ce cos de fum am nevoie?

 Cosurile de fum pe care SEMINEE VALDO DEC le comercializeaza sunt dintr-o gama superioara, de calitate inalta, europeana. Astfel, costul cosului difera in functie de inaltimea la care acesta trebuie ridicat, sub-gama din care face parte precum si in functie de accesoriile si elementele necesare montarii acestuia.

Toate cosurile de fum trebuie sa fie in conformitate cu regimul de inaltimi in vigoare. Exista si cazuri care fac exceptie, dar solutiile sunt oferite de catre departamentul nostru tehnic/per caz.

 

7. Ce diametru interior am nevoie la cosul de fum?

Diametrul interior difera in functie de inaltimea utila a sistemului de evacuare, de inaltimea utila a cosului de fum, dar si de specificatiile fiecarui producator de seminee sau sobe.

 

8. Cui pot sa ma adresez daca am probleme cu cosul de fum?

Alaturi de serviciile de consultanta, oferim si servicii de inspectie si curatare tehnica a cosurilor de fum folosind echipamente moderne si personal autorizat.

 

9. Ce este un termosemineu?

Un termosemineu, practic, face acelasi lucru cu un semineu clasic doar ca pe langa confortul termic acesta produce si apa calda menajera prin incalzirea apei din rezervorul superior focarului, distribuind-o apoi in toata casa cu ajutorul unor pompe si automatizari. Pentru cresterea autonomiei se recomanda instalarea unui puffer in camera tehnica.

 

10. Este semineul pe lemne mai economic decat sursele clasice de incalzire?

Aceasta intrebare nu are un raspuns unic; acest lucru depinde de unele aspecte importante: izolatia casei, tamplaria, calitatea materialelor folosite, etc.

Din experienta noastra, in cazul in care casa are incalzire pe curent sau gaz costul lunar scade la jumatate daca se foloseste un semineu pe lemne de calitate. Nu toate semineele sunt de calitate.