Sobe pe lemne

Soba K6 / 8-11KW

3790 lei 3599 ,00 lei
SKU: KOZA/K6/150
8 Kw
350 mm
70 %
118 Kg
Fonta
11 kw
A
5 ani
Incalzire aer
Standard
Standard
63 cm
49 cm
57.8 cm
Sus / Spate
Lemn de esenta tare uscat sub forma de bustean crapat
360 °C
150 mm
12 ? 2 Pa
Nu este cazul
400 mm
Standard
Fonta
80-110m2 (h = 2.5-2.8m) - in functie de izolatia casei
Negru
Eco Design
Kratki
model de soba cu dublu perete din fonta, cu randament ridicat si durata mare de viata, ce se incadreaza perfect in locuinte elegante; o solutie excelenta pentru cei care apreciaza designul traditional.

Soba pe lemne cu design traditional, ideala pentru case de vacanta, pensiuni si conace traditionale. Modelul K6 este realizat din fonta de calitate, cu pereti dubli si o putere de 11 Kw. Peretii dubli din fonta ii asigura sobei o durata mare de viata si o eficienta crescuta. Focarul sobei este prevazut cu sticla ceramica rezistenta la temperaturi ridicate de pana la 800° C.

 

 

Are un randament de 78% si beneficiaza de reglaj dublu de aer in partea de sus si in partea de jos a sobei, permitand control mai mare asupra procesului de ardere.

 

 

Racordarea sobei la sistemul de evacuare al cosului de fum se poate realiza atat in partea de sus cat si in partea din spate a sobei, in functie de preferinta. Daca racordarea se face pe partea din spate, atunci in partea de sus se poate monta plita pentru incalzirea cafelei sau a ceaiurilor.

Combustibilul de ardere recomandat sunt lemnele de esenta tare (umiditate max. 20%), carbuni sau brichete.

 

 

Traseul gazelor arse spre gura de evacuare va fi extins prin intermediul deflectorului situat in conul focarului, asigurand astfel si un schimb termic mai bun. Totodata, cenusa colectata in procesul de ardere a lemnelor,  se va aduna in tavita amplasata sub gratar, putand fi indepartata cu usurinta. Depuneri de funingine reduse cu ajutorul sistemul de curatare a sticlei (perdea de aer).

Beneficiaza de un opritor de lemne decorativ ce ajuta la pastrarea sticlei curate si protejeaza impotriva caderii lemnelor si a cenusei.

 

Manerul usii focarului se poate detasa in timpul arderii pentru un risc scazut de accidente si arsuri.

Mai jos puteti vedea un videoclip cu testarea sobei din fonta pe lemne, modelul K6:

Comanda